недеља, 2. април 2017.

Zašto volim BURDU?

Uvek se radujem kraju meseca. Godinama već poslednjeg vikenda u mesecu izlazi Burda. Časopis koji pratim godinama. Krojevi su im besprekorni, uputstva precizna i detaljna. U svakom broju neki komplikovaniji odevni predmet  je ilustrativno obrađen. Uvek ćete u Burdi naći kako sami da napravite neki modni detalj. Naravno  ne treba zaboraviti da ćete u Burdi uvek naći kako jedan odevni predmet da nosite u raznim prilikama uz odgovarajuće obuću i ostale detalje. Sad moram još nešto da primetim, mislim da su   krojači najsujetniji od svih zanatlija, teško će vam oni otkriti neku svoju tajnu kako da na lakši način dođete do nekog rešenja. E zbog toga se ja uvek nanovo i nanovo radujem Burdi, u svakom broju imate po nekoliko dobrih saveta. I ako je pratite kao ja pedesetak godina onda se toga nakupi da možete objaviti jednu dobru knjigu. Naravno kad god nešto posudim od nekoga ja to javno kažem. Slike su iz časopisa BURDA. Mislim da tu ne treba objašnjenje, jer slika govori više od hiljadu reči, ali za one koji slabo razumeju slike ja ću malo komentarisati.
Kada se industrijski šiju odevni predmeti za žene, podrazumeva se da su žene visoke 168cm da im je obim grudi veći od obima struka za 18cm, a obim kukova od obima struka za 24cm, naravno i u časopisima koji prave krojeve rade po tim merama.  I sve sam ja to objasnila u mome postu konfekcijski broj.  Međutim retko je ko tako građen i tada bi trebalo prepraviti kroj.
Pa u ovoj tabeli su dati konfekcijski brojevi i mera osobe koja se ne nalazi ni u jednom broju. Kao što se vidi obim struka je  konfekcijski broj 38, obim grudi konfekcijski broj 42, a obim kukova  konfekcijski broj 44.


Sledeće što treba uraditi je skenirati konfekcijske brojeve koji su potrebni i obeležiti odgovarajuće tačke

Zatim krivuljarima spojiti odgovarajuće tačke.


I to bi bilo to.