недеља, 6. новембар 2016.

Inspiracija sa Neta

Ovih dana jedna dama je poželela da sašije baš ovakvu haljinu. Pronašla je na  haljina , a tamo su bile samo fotografije i još neki šturi podaci. Haljina je za osobe visoke160cm. Da, haljinu je izbacila koreanska firma, a po njihovom standardu prosečna visina žena je 160cm.
 Women Cotton Loose Autumn Dress
slika preuzeta sa sajta Buykud
Krenućemo redom. Haljina je šivena od pamuka sa dodatkom elastina, tako da ima predivan pad. Dužina haljine sa prednje strane je 95cm. Sa bočne strane su ubačeni klinovi i oni su duži. Klinovi kreću od rukavskog izreza. Dezen je karo, ali krojen tako da se ne mora uklapati. Dve susedne strane koje se spajaju su sečene različito. Jedna pod pravim uglom, a druga ukoso, Lepota haljine je u njenoj jednostavnosti.
Da ubacimo još koju fotografiju.
Women cotton loose autumn dress
slika preuzeta sa sajta Buykud
Rekoh da je lepota u jednostavnosti i u neuklapanju motiva. Ako dobro pogledate primetićete da kod prednjeg i zadneg dela karo motiv ide u dva smera. Ja nemam program za crtanje pa crtam ručno i onda fotografišem nekim starim telefonom, pa crteži nisu baš profi. Zato se unapred izvinjavam.
Za ovu haljinu vam treba dve dužine, a širina materijala je 145cm. Materijal se raširi. Prvo se ucrta pravougaonik koji ima dužinu kao dve dužine haljine, a širinu širinu leđa. Obeleži se rameni deo koji ide malo ukoso, izrez oko vrata i dubina rukava. Zatim se ucrta četvrtina kruga koja se posle preseče na pola (45*). Posle toga rukavi(paziti smer da imate levi i desni) i još jedan pravougaonik za rol kragnu čija je dužina obim vratnog izreza, a širina dupla širina rol kragne.


Kako se sastavlja?


Ovde sam prikazala haljinu u razvijenom obliku da sa vide gde se ubacuju klinovi. Srećno

3 коментара: